Družba TBP d.d.

Začetki družbe TBP d.d. segajo v leto 1960, ko je bila v okviru takratnega podjetja Klemos organizirana proizvodnja drobnih kovinskih izdelkov in kovinske galanterije. Postopoma se je program širil na izdelavo bovden potegov za potrebe koles, motorjev in avtomobilov ter brizganje in extruzijo plastičnih mas. Podjetje iz Lenarta je osvajalo sodobno tehnologijo in nova znanja ter se razvilo v ugledno podjetje za samostojno proizvodnjo in trženje bovden potegov za evropsko avtomobilsko industrijo.

TBP Tovarna bovdenov in plastike Lenart (skrajšano TBP d.d.) je iz Klemosa nastala leta 1992.

Urejeni proizvodni prostori, sodobna tehnološka oprema in usposobljeni strokovni kadri omogočajo proizvodnjo 70 milijonov bovden potegov letno. Večino izdelkov plasiramo na tuja tržišča v Evropi in svetu.

druzba tbp m

Usposobljen tim mladih strokovnjakov, organiziranih v razvojno-raziskovalnem procesu, zagotavlja, da se družba lahko poteguje za izvedbo zahtevnih projektov in ostaja zaupanja vreden razvojni dobavitelj in partner proizvajalcem v avtomobilski industriji.

Izobraženi in visokokvalificirani kadri zagotavljajo dobro organizirano proizvodnjo, kar potrjujejo doseženi standardi kakovosti evropske avtomobilske industrije ISO 9001, ISO/TS 16949 in ISO 14001.

tbp-podjetje-02-m

Poslovni proces je povezan in podprt s sodobnim informacijskim sistemom, kar daje družbi ustrezno prožnost pri komuniciranju s kupci in dobavitelji. Uporaba sistema CATIA omogoča natančen in hiter prenos informacij, zlasti pri razvoju novih izdelkov.

TBP d.d. je povezana z dobavitelji in kooperanti v Sloveniji, ki se s svojimi izdelki in storitvami vključujejo v proizvodno verigo avtomobilske industrije. Sodelujemo z mnogimi evropskimi dobavitelji polizdelkov.

tbp-podjetje-03-m

Vse navedeno je osnova, da smo lahko direktni dobavitelji bovden potegov, plastičnih, kovinskih in kaširanih delov proizvajalcem avtomobilov VW, AUDI, PORSCHE, SEAT, ŠKODA, LAMBORGHINI in preko sistemskih dobaviteljev BROSE, VALEO, ArvinMeritor, CIMOS, BRANO, DELPHI, Dr.Schneider, KICO, WITTE, BENTELER, BÖCO, DECOMA še nekaterim ostalim avtomobilskim tovarnam, kot so BMW, DAIMLER, VOLVO, JAGUAR, BENTLEY, LAND ROVER, FORD, GM.
S ponosom lahko povemo, da nam poslovni partnerji priznavajo, da je TBP d.d., Tovarna bovdenov in plastike d.d. Lenart, sodobna evropska tovarna.

Družba je v lasti menedžerskega in strokovnega kadra ter skupine delavcev, zaposlenih v TBP d.d. Večino ustvarjenega čistega dobička usmerjamo v razvoj družbe, predvsem v posodobitev tehnološke opreme. Vodstvo družbe si ob podpori lastnikov prizadeva za stalen pozitivni trend razvoja TBP d.d. To pa je pomembno tudi za naše lokalno okolje in celotne Slovenske gorice.

Direktor družbe: Danilo Rojko


Predstavitveni film

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev